El passat 20 de febrer es van donar a conèixer les 11 propostes del Concurs Internacional de Ponts Kruunusillat a Helsinki, dissenyades per 11 equips multidisciplinars projectistes d’estructures.

Per descriure cada un dels perfils dels ponts que competeixen alhora d’afrontar el salt entre Kruununhaka i Kruunuvuorenranta a Helsinki s’utiliza l’analogia futbolística: 11 ponts formant un equip de futbol amb l’esquema tàctic habiutal del 4-4-2 asimètric.

Kruunusillat Team.

Kruunusillat Team.

9 GEMMA REGALIS: Porter de gran envergadura. Posseeix jerarquia i lideratge sobre la parella de centrals. Valor segur en les pilotes penjades a l’àrea i en els llançaments per dalt. Es mou pitjor en les pilotes baixes i en el joc amb els peus. En els penals sol tirar-se al costat esquerre.

10 RECREATIO MARITIMUS: Versàtil lateral dret. Mig centre reconvertit en lateral. Posseeix qualitats físiques per rendir a bon nivell, però les complementa amb errors de posició que penalitzen molt al seu equip. Va tenir molt ressó mediàtic essent jove, va ser millor jugador de la copa mundial de futbol sub-20 d’Emirats Àrabs, any 2003. Passat de forma.

2 NEXU: Elegant central dret. Destaca per la seva visió de joc i la seva gran sortida de la pilota. Poderós per alt, sobretot en serveis de cantonada. Capaç de jugar en tots dos costats del centre de la defensa sense que es noti la diferència.

8 SEPTEM FRATRES: Sobri central esquerre. El jugador més veterà de l’equip. Mancat de recursos creatius encara que amb molt amor propi. El gran capità. Mai falla en tasques defensives, manté la concentració sense excepció.

1 VENTUS: Agressiu i insistent lateral esquerre. De primer toc molt creatiu encara que amb dificultats si ha de conduir la pilota per superar els rivals. Ha comès errors importants en accions tècniques que acostumen a acabar en gol de l’equip contrari.

6 UNDA ARCTICA: Sòlid mig centre. L’ombra de l’entrenador en el camp. Sembla haver nascut per ser el punt de referència de l’equip. És hàbil i contundent encara que en ocasions sembli lleuger. Recorda a il·lustres jugadors/ponts del passat. És famòs pel penal marcat en la semifinal de l’última Eurocopa, a l’estil Panenka.

4 HYPERBOREA:Interior esquerre encara que ambidextra. D’inicis dubtosos, es mou per tot el mig camp. Intens i molt polivalent. Arriba amb facilitat i contundència a l’àrea rival i ajuda en tasques defensives. Potent i amb bona acceleració. El seu punt feble és el cap.

3 DEBET SEMPER PLUS ESSE VIRIUM IN VECTORES QUAM IN ONERE: Volant dret amb molt volum de joc. Organitzador de joc, L’arquitecte de l’equip. Magnífic en els primers minuts, de gran exuberància, però perd intensitat al llarg del partit. Acostuma a ser el primer canvi de l’equip.

7 OCCURSUS: Fi mitja punta austríac nacionalitzat francès. Destaca tant per la seva creativitat com pel seu joc subterrani, tallant atacs arran de terra. Té la capacitat de filtrar la passada pel buit que ningú veu. És molt polivalent, resolutiu i gran finalitzador. La peça clau per donar-li ritme de joc a l’equip.

5 FILUM LUCIS: Veloç extrem esquerre. Jugador elèctric, el més jove de la plantilla. Rígid en la passada en curt, necessita d’espais lliures i pilotes llargues per desenvolupar el seu joc. Va molt bé al contraatac. Vistós i poc definit, s’ha guanyat el lloc a partir de les seves bones actuacions.

11 OCULUS: Davanter centre, el golejador de l’equip. Malgrat ser la referència en atac té gran visió panoràmica. Resulta imprescindible en les seves caigudes a bandes. Posseeix una tècnica exquisida que el porta a ser un excel·lent llançador de faltes. El jugador més car de l’equip.

 

Tags: , , , , , ,