El pròxim dimecres 30 de juny aixecarem el tram central del nou pont entre Deltebre i Sant Jaume d’Enveja. Serà un fet històric per la gent de la zona, ja que tota la vida han hagut d’esperar al transbordador per creuar d’una riba a l’altra. Sembla bastant increïble que a dia d’avui encara no hi hagi un pont per un dues poblacions tan properes i algunes persones grans del poble només volen veure el pont abans de morir (això diuen).

Vista del Pont en construcció (foto de Javier Bueno)

Vista del Pont en construcció (foto de Javier Bueno)

Es tracta d’un pont mixt difícil de catalogar, alguns pensen que és un pont penjant, altres l’han definit com “postesat exterior”, jo crec que és un mica una mescla: un postesat-atirantat, ja que els tirants van ancorats al propi formigó del pont.

En total són més de 2.500 tones d’acer (contant estructura i armadura) i 1500 m3 de formigó per salvar els 250 metres de longitud. Portarà quatre cables de pretensat formats per 73 cordons de 150 mm2 de secció cada un.

Un salut.